SHARE

Qepa është njëri ndër përbërësit më të rëndësishëm të çdo ushqimi. Mirëpo, a e keni ditur që qepën mund ta përdorni edhe për ilaç?

Plaga
Priteni qepën përgjysmë dhe vendosni në plagën e shkaktuar nga djegiet. Mos e hiqni derisa dhembje të pushojë. Lëngu i qepës do të zvogëlojë dhembjen, sepse qepa është antiseptik natyral. Gjithashtu do t’ju mbrojë nga infeksionet.

Pickimet e insekteve
Nëse vendosni qepën e re në vendin ku ju ka pickuar insekti, do të nxjerrë helmin dhe do të zvogëlojë dhembjen dhe ënjtjen, transmeton Telegrafi.

quiz_image572db88b10d08 (1)

Dhembja e veshit
Vendosni mesin e qepës në vesh gjatë natës, ajo do të zbusë dyllin dhe do të pengojë grumbullimin e tij.

Temperatura
Vendosni rrathë qepe në çorape para gjumi dhe lini gjatë tërë natës. Tingëllon çuditshëm, mirëpo do t’ju ulë temperaturën.

Detoksinimi
Qepa absorbon bakteret, andaj rekomandohet që ta pritni dhe ta lini në shtëpi, sepse do të pengojë përhapjen e gripit dhe të sëmundjeve të tjera virusale. /Telegrafi/