SHARE

Çdokush pëlqen ushqimin e pjekur në skarë me sos dhe një sallatë me qepë. Megjithatë, shumë pak dijnë për përfitimet shëndetësore që përmban qepa? Nuk është vetëm efikas për shëndetin e përgjithshëm, por gjithashtu mund të përdoret në mënyra të ndryshme si ilaç natyral.

Ndoshta nuk e dini se qepa është shumë e dobishme për problemet e dhëmbëve. Qepa mund te zbut dhimbjen e dhëmbit, ose ndonjë problem tjetër shëndetësor.

Nëse keni dhimbje të dhëmbëve, vendosni një fetë të qepëve në dhëmbë. Dhimbja do të zhduket menjëherë. Gjithçka që duhet të bëni është që ta lëni fetën e qepës për disa minuta në dhëmb.

Arsyeja për këtë është shumë e thjeshtë. Qepët kanë përmbajtje anti-septike dhe anti-inflamatore. Pasi kafshoni një qepë, ajo lëshon lëngun e saj në gojën tuaj , ku përmes këtij lëngu ju mund të luftoni me sukses çdo inflamacion dhe baktere të dëmshme. Në të njëjtën kohë, zvogëlon edhe dhimbjen.