SHARE

Për shumicën e sëmundjeve ekziston zëvendësimi natyral për ilaç, shumica prej tyre rriten pranë nesh. Këtë herë do të merremi me vetitë shëruese të fikut, që është plot minerale, vitamina, fibra dhe antioksidues, që përmirësojnë shëndetin në përgjithësi, e posaçërisht është i mirë për diabetikët.

Gjethet e fikut posedojnë efekte kundër kancerit dhe diabetit, e rregullojnë nivelin e insulinës dhe kolesterolit në gjak, parandalojnë diabetin dhe ulin rezistencën në insulinë.

Njerëzve që vuajnë nga diabeti u këshillohet të pinë çajin nga gjethet e fikut, sepse ekspertët mendojnë se tërësisht mund të shërojë këtë sëmundje.

Me ndihmën e gjetheve të fikut mund të parandaloni të thatin, nevojitet vetëm ta përtypni një gjethe në mëngjes. Kjo shprehi ju ekuilibron dhe peshën.

Përbërësit e nevojshëm për çajin e fikut:
  • ujë
  • disa gjethe të fikut
Përgatitja:

Vlojeni ujin dhe shtoni gjethet e fikut. E lini të vlojë edhe për 15 minuta, e hiqni nga pllaka.
E pini së paku një gotë në ditë.