SHARE

Për një grua, mbajtja e një shëndeti të mirë të gjoksit ka rëndësi të madhe për të shmangur dëmtimet e mundshme shëndetësore.

Gjoksi njihet si pjesa më e ndjeshme në trupin e femrës, ndërkaq mjekësia bën apel tek gratë që ta ruajnë sensitivitetin që ka ai.

Prandaj zonja, kurrë mos ia bëni këto gjëra gjoksit tuaj:

Recipeta me masë të vogël

Shumica e grave në mbarë botën mendojnë se veshja e një palë reçipetave e cila është 1 ose 2 numra më të vogla sesa madhësia e duhur, do t’i bëjë ato të duken më tërheqëse, por në të vërtetë, kjo nuk është e këshillueshme. Mund të shkaktoni dëmtime serioze.

Recipeta teksa vraponi?

Nëse jeni në mesin e atyre grave që nuk vishni reçipeta teksa po vraponni, sepse ndiheni shumë më e lirë, duhet të dini se kjo praktikë nuk është e këshillueshme. Veshni të paktën reçipeta sporti, në mënyrë që t’i jepni sado pak mbështetje gjoksit tuaj.

Largimi i qimeve

Ka shumë gra që kanë qime rreth gjoksit të tyre dhe i heqin këto qime rregullisht. Në këtë pikë, ju duhet të dini se heqja e qimeve rregullisht ka shumë të ngjarë ti bëjë të trashë dhe më të dukshme në të ardhmen.
Përveç kësaj, ekziston edhe rreziku i zhvillimit të disa inflamacioneve serioze.

Thithja

Shumë çifte të dashuruar, kanë tendencë të praktikojnë dhe të shijojnë disa forma të lojërave si thithja e gjoksit, kafshimi etj., por për fat të keq kjo praktikë duhet të lihet mënjanë njëherë e mirë!