SHARE

Derisa studimet e mëparshme thonin se çelësi i kënaqësisë qëndron në klitoris, disa ekspertë po thonë se zona ku dalin qimet pubike është pjesa në të cilën duhet fokusuar.

Zona erogjene e nënvleftësuar është pjesa e mishit e vaginës, e njohur edhe si tumë pubike.

Kjo zonë në të vërtetë është shumë sensitive ndaj goditjeve të lehta dhe prekjeve më të forta, e madje mund të përfshihet në paralojë për maksimizimin e kënaqësisë së femrës.

Eksperti i seksit për Daily Online tha: “Pjesa ku rriten qimet pubike është gjithashtu shtëpia e shumë gjëndrave të djersës, të cilat prodhojnë sebum dhe djersë që përmbajnë feromone – kimikate të dizajnuara për të nuhatur atraktivitet ndaj partnerëve.”

Ndërkohë, ka një zonë tjetër erogjene që nuk keni dëgjuar për të.

Zona A-spot ose AFE (zona e jashtme e ereksionit) është një pjesë e ndjeshme e indeve në pjesën më të thellë të organit gjenital.