SHARE

fghg

Bashkëshortet e trashëgimtarëve të fronit britanik, Kate dhe Meghan, magjepsën botën me bukurinë e tyre dhe nuk është për t’u habitur që ka pasur shumë kurse të ndryshme të cilat shërbenin për t’i mësuar pjesëmarrësve se si të ulen mirë, të sillen në publik, dhe të përdorin takat vetëm si një dukeshë. Myka Meier, një specialist britanike që ka punuar me anëtarët e familjes mbretërore shpjegoi se cilat rregulla duhet të ndjekim për t’u dukur si një zonjë e vërtetë.
1- Të ulemi në mënyrën e duhur është një art: Një princeshë e vërtetë, ashtu si një dukeshë e vërtetë, mund të dallohet nga mënyra se si ajo ulet. Është e ndaluar që gratë e familjes mbretërore të ulen duke vënë një këmbë mbi tjetrën. Sidoqoftë, kjo paraqitje nganjëherë përdoret në ngjarjet jozyrtare ku mbretëresha Elizabeta e II mungon. Gjëja kryesore për t’u kujtuar është se këmbët e sipërme nuk duhet të përkulen lirshëm në ajër, por në vend të kësaj, duhet të jenë të bashkangjitura fort me njëra-tjetrën.
2- Çantat duhen mbajtur me dy duar: Dukeshat mbajnë çantat e tyre të vogla me të dyja duart në ngjarjet zyrtare. Nëse është e nevojshme të lirojnë një dorë për një shtrëngim duarsh, ata do ta mbajnë çantën vetëm me një dorë. Nëse një duchess ka nevojë të ulet, ajo nuk do ta vendosë atë në tryezë ose në tokë, por do ta vendosë atë në mes të shpinës dhe mbrapa karriges. Në raste të rralla, ajo mund të vërë një çantë në gjunjë. Gjithashtu, anëtarët e familjes mbretërore kurrë nuk vendosin çantat e tyre në krahë, nën sqetull.
3- Nëse keni planifikuar një festë, mos i lini të ftuarit të presin. Dekoroni tryezën e ngrënies një ditë përpara ngjarjes dhe përpiquni të përgatitni të gjitha pjatat që mund të gatuani paraprakisht.
4- Anëtarët e familjes mbretërore përshëndesin miqtë dhe të njohurit e tyre me një puthje në faqe duke prekur së pari dorën e duhur dhe pas, faqen e majtë. Në ngjarjet zyrtare dhe me njerëz që nuk i njohin, dukeshat përdorin një shtrëngim duarsh.
5- Dukeshat gjithmonë kur janë në një drekë ose darkë duhet të hanë me ngadalë: pasi kanë kafshuar 3 ose 4 herë brenda një kohe duhet të ndalojnë. Gjithashtu, të gjithë anëtarët e familjes mbretërore janë të ndaluar të fillojnë të hajnë para Mbretëreshës. Për më tepër, është e nevojshme të shikoni ritmin me të cilin Mbretëresha po ha, sepse sapo mbaron së ngrëni ajo, të gjithë të tjerët në tavolinë duhet të ndalojnë gjithashtu. Ky rregull funksionon si në banketin shtetëror dhe gjatë ceremonive private të çajit.
6- Rregullat e mirësjelljes thonë se gota me çaj dhe kafe duhet të mbahen ndryshe. Një filxhan me çaj duhet të mbahet duke takuar gishtin e madh dhe gishtin tregues përmes dorezës, ndërsa gishti i mesëm duhet të vendoset nën mbajtësin që mbështet gotën.