SHARE

Kur bëhet fjalë për “atë periudhë të muajit”, disa gra bekohen me një cikël të lehtë, por për shumë të tjera, këto ditë janë tejet shqetësuese.

Nëse jeni një nga ato femra që frikësohen prej ciklit pasi zakonisht është me dhimbje dhe vështirësi, ka disa gjëra që nuk duhet ti bëni, në mënyrë kategorike.

1. Marrëdhënie intime pa mbrojtje – Rekomandohet të mos kryeni marrëdhënie intime gjatë kohës që jeni me ciklin menstrual. Megjithatë, nëse vendosni ta bëni, sigurohuni që të përdorni mjete mbrojtëse, në mënyrë që të shmangni infeksionet.
Gjatë ciklit, jeni shumë herë më të rriskuara për të marrë infeksione!

2. Lënia pas dore e ushqimit – Lënia mënjanë e vakteve, sidomos në këtë periudhë të muajit është një nga idetë më të këqija që mund t’ju ketë shkuar në mendje. Trupi juaj po humbet shumë gjak, kështu që duhet të hani për të mbajtur lart nivelin e energjisë.

3. Puna fizike – Në rast se vuani nga dhimbja në stomak, sigurohuni që të shmangni çdo punë fizike. Në këtë mënyrë do të parandaloni ndërlikime të mëtejshme dhe dhimbjet e tepërta.

4. Fast Food – Mund të hani më shumë se zakonisht, por sigurohuni që nuk është ushqim fast food.

5. Puna – Për shumë gra kjo gjë është e pamundur. Por nëse mund të qëndroni në shtëpi për një ose dy ditë derisa ta kaloni këtë periudhë, do të ishte ide e mrekullueshme.

6. Të qëndruarit zgjuar gjatë gjithë natës – Kjo padiskutim që nuk është diçka që do t’jua sugjeronim!
Ajo që duhet të bëni është të shkoni në shtrat herët. Për më tepër që gjatë natës, trupi juaj prodhon një hormon të quajtur melatonin. Ky hormon luan një rol jetësor për segmente të shumta të shëndetit tonë.

Këshilla të tjera:

– Shmangini pijet e gazuara

– Shmangni pirjen e ujit të akullt (ekziston mundësia që gjaku i menstruacioneve të mbetet në muret e mitrës).

– Shmangni ngrënien e kastravecave (disa substanca që gjenden në kastravec, rrezikojnë të mbeten në muret e mitrës).