SHARE

Shumë njerëz e injorojnë të shkojnë tek dentisti sepse për disa kushton shumë shtrenjtë ndërsa disa të tjerë thjesht e kanë frikë dentistin. Ditët e sotme ka shumë receta që nëse i përgatisni në shtëpi do trajtojë dhëmbët tuaj.

Problemi më i madh i dhëmbëve është grumbullimi i tratarit. Nëse njerëzit nuk e largojnë tartarin menjëherë atëherë mund t’u shkaktohet edhe infeksion që quhet periodontits.

Mjekimi i parë – fillimisht kafshoni disa fara liri por mos i gëlltitni. Më pas lajini dhembët me furçë të thatë. Farat e lirit do largojnë tartarin dhe pllakëzat e dhëmëve sepse funksionon si një “scrub” për ato.

Mjekimi i dytë – pastrojini dhëmbët me kripë dhe më pas shplajini me ujë të ftohtë. Përsëriteni këtë veprim 2-3 herë brenda javës dhe do të shikoni rezultate pozitive.