SHARE

Provojeni ilaçin shtëpiak që në tërësi shëron organizmin dhe përmirëson e përtërinë shpinën. Duhet theksuar se është ilaç shumë popullor te mjekët e mjekësisë popullore.

Për fillim përgatisni pastë nga kurkuma në këtë mënyrë: 40 gr kurkumë pluhur, 100-150 ml ujë.

Kurkumën pluhur futeni në ujë, përziejeni dhe ziejeni. Zieni për rreth 8 minuta, derisa masa të trashet. Nëse përzierja është tepër e trashë, shtoni pak ujë. Masa duhet të ngjasojë me jogurt të trashë.

Pastaj vazhdoni me përgatitjen e qumështit: 250 ml qumësht, 2 lugë (40 ml) vaj bademi të papërpunuar, mjaltë sipas shijes.

Qumështin vlojeni dhe aty shtoni vajin e bademit. E hiqni nga zjarri dhe e derdhni në gotë. Shtoni 1 lugë pastë të përgatitur nga kurkuma. Ëmbëltojeni me mjaltë sipas shijes.

Pastën e ruani në frigorifer. Ndërsa qumështin e përgatitni të freskët çdoherë.

Vazhdojeni terapinë derisa të vëreni përmirësime.