SHARE

Xhelatina përbëhet kryesisht nga aminoacidet glicina dhe prolina, të cilat shumë njerëz nuk i konsumojnë në sasi të mjaftueshme pasi ato gjenden në eshtra, indet dhe organet e fibrave të kafshëve.

Këto aminoacide që gjenden në xhelatinë nevojiten jo vetëm për rritjen e flokëve dhe thonjve, por edhe për funksionimin optimal të imunitetit dhe rregullimin e peshës!

Xhelatina gjithashtu mund të përmirësojë tretjen duke rritur sekretimin e acidit në stomak, duke rikthyer një mukozë të shëndetshme. Xhelatina gjithashtu thith ujin dhe ndihmon në mbajtjen e lëngjeve në traktin e tretjes, duke nxitur lëvizjen e mirë të zorrëve.

Xhelatina është e ngarkuar me 6 gramë proteina për 1 lugë gjelle. Eshtë një mënyrë e shkëlqyer për të shtuar më shumë proteina në dietën tuaj.

Xhelatina përmirëson tretjen.

Xhelatina mund të ndihmojë në shërimin e alergjive ushqimore dhe intolerancave .

Xhelatina është e mirë për kockat dhe shëndetin.

Xhelatina ju jep flokë, thonj dhe dhëmbë më të mirë. Përmban keratin, e cila është një proteinë shumë e fortë e gjetur në flokët, thonjtë, dhëmbët dhe lëkurën tuaj.

Ajo përmirëson elasticitetin e lëkurës tuaj.

Xhelatina ndihmon në përshpejtimin e shërimit të plagës.

Xhelatina mund të përmirësojë cilësinë e gjumit.

Xhelatina mund të ndihmojë me humbjen e peshës.