SHARE

A e dini se mbi 90 për qind të rasteve të sterilitetit mashkullor vjen si pasojë e numrit të vogël të spermatozoideve apo kualitetit të dobët të spermës?

Duke marrë parasysh këtë, është mirë t’i keni në konsideratë disa ushqime të cilat ndihmojnë në përmirësimin e vëllimit të spermës.

Këto ushqime kanë fuqinë për t’i përmirësuar nivelet e pjellorisë, si dhe për ta rritur numrin e spermatozoideve.

Çokollata e zezë

Çokollata e zezë është e mbushur me antioksidantë. Kjo çokollatë përmban L-Arginine HCL, amino acid i cili e dyfshon numrin e spermatozoideve dhe vëllimin e spermës.

Vezët

Vezët konsiderohen si mundësi e mirë për përmirësimin e kualitetit të spermës dhe lëvizshmërinë e spermatozoideve. Të mbushura me vitaminë E dhe proteinë, ngrënia e vezëve i mbronë qelizat e spermës nga rrezatimet e lira.

Bananet

Bananet janë të mbushura me vitaminë A, B1 dhe kalium, të cilat e ndihmojnë trupin të prodhojë spermë më të shëndetshme, e gjithashtu e rrisin produktivitetin e spermës.