SHARE

“Zona intime është vendi i fundit ku mund të më dalë një puçërr”, të paktën kështu keni menduar deri sa ju është shfaqur një!

Pas tyre mund të fshihen shumë arsye, por cilado qoftë ajo, nuk duhet kurrë ta shtypni.

Puçrrat në zonën intime mund të shfaqen kur folikulet e qimeve inflamohen dhe rrënja e qimes qelbëzohet. Gjëndra e djersës dhe folikulat e qimeve janë të prirura për të ngrirë papastërtitë, nën lëkurën e vdekur duke krijuar gjëndra e puçrra.

Këto të fundit duhen trajtuar me një krem baza e të cilit është peroksid benzoyl ose acid salicilik. Sigurohuni që kremi të aplikohet vetëm në puçërr, pasi këto lloje medikamentesh mund të thajnë lëkurën.

Kompresat me ujë të ngrohtë për 20-30 minuta mund të trajtojnë inflamacionin e nëse keni një qime të rritur nën lëkurë mund ta nxirrni me ndihmën e një piskatoreje.

Mos u mundoni ta shtrydhni sepse kjo mund të çojë në një infeksion.