SHARE

Jo vetëm se janë të shijshëm, fëstëkët janë shumë të shëndetshëm. Përmirësojnë gjendjen kardiovaskulare dhe metabolizmin, ulin kolesterolin, shtojnë dëshirën intime dhe ngadalësojnë plakjen.

Ja përse duhet të hani fëstëkë për çdo ditë:
  1. Fëstëkët përmbajnë antioksudesin e fortë luteinë.
  2. Parandalojnë grumbullimin e yndyrave dhe inflamacionet, e konsumimi i tyre për çdo ditë rresht ul kolesterolin për 20 për qind.
  3. Fëstëkët janë të pasur me fibra, që përmirësojnë funksionimin tretës të organizmit. Vetëm 10 gramë fëstëkë ju sigurojnë dozën ditore me fibra.
  4. Një gotë me fëstëkë na jep 60 për qind të sasisë së sugjeruar me fosfor.
  5. Ai stimulon tolerancën në glukozë dhe është i rëndësishëm për shkëmbimin e proteinave në aminoacide.
  6. Nëse konsumohen për ditë, mund të shtojnë dëshirën dhe fuqinë seksuale të meshkujve deri 51 për qind, falë aminoacideve esenciale që stimulojnë hormonet mashkullore dhe shtojnë qarkullimin e gjakut në organet gjenitale.
  7. Nëse keni frikë nga plakja e hershme, duhet të konsumoni së paku 5-10 fëstëkë në ditë.