SHARE

Shqetësimi i grave tek vagina ‘depresive’ është një gjë mjaft interesante, por kjo mund të jetë shenjë e një çrregullimi mjaft serioz.

‘Atrofi’ vaginal është një gjendje e shërueshme që shkakton që vagina juaj të ketë murin e hollë.

Ky mund të jetë problem i grave të çdo moshe, por ka më shumë gjasa që t’i prekë gratë që janë në menopauzë.

Simptomat e zakonshme përfshijnë: rrjedhjen, djegien, kruarjen dhe dhimbjen gjatë marrëdhënieve intime.

Estrogjeni është hormoni kryesor që rregullon ciklin menstrual të gruas dhe kontrollon ovulacionin.

Poashtu trash murin vaginal dhe shkakton që ajo të lëshojë mukozë, por nëse ndalohet prodhimi i estrogjenit atëherë muret bëhen të holla dhe të thata.