SHARE

Dhimbjet e barkut gjatë ciklit menstrual janë simptoma më e zakontë dhe më e dhimbshme e kësaj periudhe.

“Edhe gjinekologet ndjejnë dhimbje barku gjithashtu”, thotë Jaime Goldstein M.D, një obstetër-gjinekologe në Qendrën Spitalore Bronx-Lebanon.

Por, e vërteta është se gjinekologet dinë më shumë në lidhje me këtë periudhë.

Madje, gjinekologia Jamie ka përgatitur një listë, që sipas saj, del të jetë mjaft efikase në menaxhimin e kësaj dhimbjeje:

  1. Kryerja e marrëdhënieve seksuale
  2. Sigurohuni që të qëndroni ngrohtë
  3. Përdorja e pilulave të kontrollimit të hormoneve
  4. Djersitja
  5. Ibuprofeni.