SHARE

Me shumë mundësi e keni dëgjuar shprehjen se me një mollë në ditë i thua doktorit ik! Kjo është mëse e vërtetë sepse molla është një nga frutat me vlerat më të mëdha ushqyese. Një mollë ju siguron 10% ose më shumë dozën e rekomanduar ditore të vitaminës C dhe fibrave. Mbi të gjitha këto vlera ushqyese ju mbrojnë nga kanceri, sëmundja që po merr kaq shumë jetë. Gjithashtu rrisin sistemin imunitar, ndihmojnë në humbjen e peshës dhe parandalojnë dëmtimet nga radikalet e lira.

Për më tepër, mollët përmbajnë fitokemikale, vitamina dhe lëndë ushqyese të fuqishme si dhe një gamë të gjerë antioksidantësh. Pjesa e tulit dhe lëkura e mollës janë vërtetuar se parandalojnë shumë probleme shëndetësore përfshirë këtu sëmundjet e zemrës, kancerin e mushkërive, astmën, obezitetin, demencën dhe sëmundjen e Alzheimerit.

Lëkura e mollës përmban triterpenoide, të cilat kanë bënëfite të konsiderueshme kundër kancerit, veçanërisht kur është fjala për parandalimin e kancerit të mëlçisë, zorrës së trashë dhe të gjirit. Për më tepër, konsumi i rregullt i mollëve mund të ulë rrezikun e llojeve të veçanta të kancerit. Megjithatë, e dini se farat e mollës mund t’ju ndihmojë gjithashtu me këtë sëmundje vdekjeprurëse?

Farat e mollës dhe kanceri

Farat e mollëve janë të pasura me vitaminë B-17, diçka që ne nuk e marrim shumë. Vitamina B-17 mund të ndihmojë në parandalimin e kancerit. Për më tepër, ajo mund edhe të pengojë ose të ndryshojë rritjen e tumorit.

Për më tepër, kjo nuk është një vitaminë fare. Kjo “vitaminë” zakonisht quhet laetrile, amigdalin, purasin dhe laevorotatori. Ai përbëhet nga 2 komponentë kryesorë glukoza dhe cianidi i hidrogjenit. Disa studiues mendojnë se mund të shkatërrojë qelizat e kancerit. Ky sistem punon në një mënyrë që glukoza të hyjë në qelizat e kancerit dhe cianidi dhe benzaldahidi (pjesa tjetër) punojnë në një sinergji dhe shkatërrojnë qelizën.

Kanceri është ai që vret sistemin. Mendohet se cianidi në fakt mund të eliminojë kancerin dhe nuk ka rezultat vdekjeprurës. Natyrisht, kur përdoret në mënyrën e duhur. Politika e kancerit është një biznes i çuditshëm. Mbulimi i informacionit të rëndësishëm është gjithashtu tipik. Varet nga ju që të vendosni se çfarë funksionon më mirë për trupin tuaj. Ky artikull nuk është asgjë më shumë se një raport i kërkesave dhe hulumtimeve që janë bërë aktualisht.