SHARE

Kjo recetë shërben edhe për shërimin e dizenterisë, diarresë, kolerës, infeksionit të zorrës së verbër.

Receta:

Proporcioni i lëvoreve të thata të shegës dhe ujit të vluar është 1:20. Në një enë me ujë të ngrohur paraprakisht të vluar shtoni 10 deri në 12 gramë lëvore të thara të shegës dhe i bashkoni me 200 miligramë ujë të vluar. Më pas e mbuloni dhe e mbyllni enën me kapak dhe e lini të qëndrojë për 25-30 minuta. Më pas mund ta konsumoni ilaçin dhe ta pini. Lëvoret e shegës mos i hidhni.

Më pas, fillon shërimi. Për shërimin e të thatit në lukth, të thatit në zorrë të hollë dhe infeksionin e zorrës së trashë, lëvoret e thara të shegës duhet konsumuar në këtë mënyrë:

Pasi të kenë qëndruar 25-30 minuta, mund ta pini lëngun. Gjatë ditës mund ta pini gjysmën (90-100ml) në 4 herë, në porcione të barabarta dhe përafërsisht hapësirë kohore të barabarta me nga 20-25 miligramë. Filloni me konsumimin në lukth të zbrazët, pasi të jeni zgjuar, e dozën e fundit, të katërtën pak para gjumit.

Nuk duhet ta pini për çdo ditë, por çdo të dytën ditë…

Kjo mjafton për shërim komplet. Nëse dëshironi të bindeni se jeni shëruar, vazhdoni me tretmanin dhe këtë mund ta bëni pas një pauze prej 7 ditëve.