SHARE

Këto 4 gjërat konsiderohen si mjaft të rrezikshme për zonën intime, që mund të çojnë deri tek irritimet dhe infeksionet.

Ja cilat janë ato:

1. Të uleni në biçikletë me mbështetësen pa mbështetëse

Mmungesa e një mbështetëseje të rehatshme në biçikletë acaron indet nervore rreth zonës tuaj gjenitale dhe ngadalëson qarkullimin e gjakut.

2. Të qëndroni me rrobat e palestrës edhe pasi keni mbaruar stërvitjen

Edhe pse qëndrimi me veshjet e stërvitjes mund të jetë i rehatshëm, ka disa rreziqe që vijnë prej tyre. Mikrobet që janë prodhuar gjatë stërvitjes mund të depërtojnë në zonat intime dhe janë burim infeksionesh.

3. Të përdorni sapunin më shumë seç duhet

Sa më pak të përdoret sapuni, aq më mirë është. Përdorimi i tepërt i tij shkakton acarim të zonave intime dhe djegie. Kjo vlen gjithashtu edhe për përdorimin e tepërt të kripërave minerale.

4. Lubrifikimi me vaj bebesh

Nëse përdorni vaj bebesh, duhet të dini paraprakisht se lubrifikantët me bazë vaji kanë tendencën të mos lahen lehtësisht. Kjo sjell deri në grumbullimin e kemikateve të tyre dhe bakterieve në zonën intime.